Hooftman

Hooftman Autobedrijven is een echt familiebedrijf. De organisatie is in de jaren ’40 opgericht door Henk en Jan Hooftman, die op dat moment actief waren in de brommers en tuinbouwmachines. Langzamerhand groeide het bedrijf, mede door een verhuizing naar Waddinxveen in 1990, uit tot toonaangevende Volvo Car dealer met vier vestigingen in het gebied Midden-Holland.

Om tot zo’n mooi en succesvol familiebedrijf te groeien, zijn heel wat stappen gezet en ervaringen opgedaan. Zo hebben Jan en Henk Hooftman hun Boskoopse dorpsgarage laten groeien tot een vestiging met Daf dealerschap en later Volvo dealerschap. Zij maakten het begin van het automatiseringstijdperk mee, beleefden de ontwikkelingen in de autotechniek met grote ogen en volgden de economische groei op de voet. De beide zoons, Henk en Teun Hooftman, waagden na een overname van het bedrijf in 1986, in 1990 de overstap naar Waddinxveen. Met een gezonde ondernemersvisie durfden zij de stap aan het bedrijf te laten groeien en namen in 1992, 1998 en 2003 respectievelijk de Volvo dealers in Schoonhoven, Woerden en Alphen aan den Rijn over.

Hooftman erkend duurzaam plus

Het behalen van het “Erkend Duurzaam Plus” certificaat zagen zij als “must” in de focus op duurzaam ondernemen en, als één van de weinig autodealers in Nederland, hebben de jonge ondernemers Ivor en Martine Hooftman dat ook voor elkaar gekregen. Het familiebedrijf Hooftman mag het prestigieuze certificaat de komende twee jaar voeren.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Martine Hooftman een helder antwoord. “Dat we ons milieubeleid uitvoeren en aandacht hebben voor de ontwikkeling van medewerkers en leerlingen. Een goed voorbeeld is de milieuvriendelijke afvoer van de banden, smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Maar dat maakt nog niet, dat we ook de “Plus” erbij mogen noemen”.

“Het ‘Plus-certificaat’ richt zich vooral op bewustwording, in de gehele organisatie en dat vinden we belangrijk. Dat komt tot uiting in nog meer afvalscheiding, door het hele pand (zoveel mogelijk) energiezuinige verlichting en hergebruik van materialen. Daarnaast komt dat ook terug in de zorg voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en hun welzijn. Onderdeel in de communicatie is vanzelfsprekend het belang van zorgzaam zijn, voor jezelf, je collega’s en je omgeving. Een mooi voorbeeld is tot slot de sponsoring van diverse hockeyclubs in onze regio, waarbij de jongste sporters extra aandacht krijgen”.