Bakkerij Visser serveert 200 krentenbollen en 500 gevulde koeken

Bakkerij Visser uit Alphen aan den Rijn is dit jaar opnieuw een van de hoofdsponsoren van De Ronde om Alphen. De bakkerij, die in 2019 werd bekroond met het predicaat ‘Koninklijk’, levert een smakelijke bijdrage van 200 reuze krentenbollen en 500 gevulde koeken. Directeur Ruud van Klaveren vertelt waarom dit evenement zo goed past bij de bakkerij.

Bij zonen en collega’s in het wiel

“Wij zijn nu voor het tweede jaar een van de hoofdsponsoren,” vertelt Ruud.“En dat doen we met veel plezier, omdat we zelf ook actief meefietsen. Op zaterdag rijd ik samen met mijn vrouw de 30 kilometer en op zondag ga ik met ons Business Team voor de 70 km. Dat doe ik samen met twee collega’s en twee zonen.”

Die actieve deelname maakt het sponsoren van het evenement extra leuk, volgens Ruud. “Het is gewoon een gezellig evenement. Sportief, maar vooral heel gezellig. Ik kijk ernaar uit om na afloop lekker met elkaar op het terras te gaan zitten, wat te drinken en te eten. Dat is voor mij persoonlijk het leukste moment van het weekend.”

Belangrijk om gezicht te laten zien

De bakkerij voelt zich sterk verbonden met Alphen aan den Rijn. “We vinden het daarom belangrijk om ons gezicht te laten zien in de regio,” legt Ruud uit. “Zo sponsoren we ook een paar voetbalteams, maar alleen als het past bij ons merk. Denk bijvoorbeeld aan het team van het zoontje van een van onze medewerkers. Dan klopt het gewoon.”

De bijdrage van Bakkerij Visser aan De Ronde om Alphen past dus perfect bij het karakter van het bedrijf. “We vinden fietsen leuk, dus de link is er vanzelf. Dat geldt ook voor andere initiatieven. Zo rijdt er nu al een tijdje een Bakkerij Visser mini-vrachtwagen rond in Madurodam. Dat was altijd al een droom van mijn schoonvader. Toen de kans zich voordeed, hebben we die meteen aangegrepen.”

Vitaliteit op de werkvloer

Die betrokkenheid geldt overigens ook voor de vitaliteit op de werkvloer. “We stimuleren onze mensen om te bewegen. Als een medewerker een sportief doel heeft, kijken we altijd hoe we daarbij kunnen helpen. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook een vaste bedrijfsfysiotherapeut en bieden we beweegprogramma’s aan. Zo proberen we een gezonde werkomgeving te creëren waarin iedereen het beste uit zichzelf kan halen.”

De kracht van de bakkerij zit in de mensen

Bij Bakkerij Visser draait het naast het brood, ook om de mensen. Zélfs met 120 medewerkers heerst er een sterk familiegevoel binnen het bedrijf. Dat blijkt ook uit de cijfers: meer dan 80 collega’s werken er al tien jaar of langer, van wie een derde al meer dan twintig jaar. “We hechten veel waarde aan inclusiviteit en langdurige relaties,” vertelt Ruud. “Iedereen moet zich hier gezien en gewaardeerd voelen.”

En ook jong talent krijgt de ruimte. Bakkerij Visser staat bekend om een sterke interne opleiding en biedt kansen aan starters in onder meer logistiek, techniek en het bakkersvak. “Als iemand net is afgestudeerd, kijken we graag of we een plek kunnen bieden waar hij of zij zich kan ontwikkelen,” aldus Ruud.

Meer informatie over werken bij Bakkerij Visser vind je op www.bakkerij-visser.nl/werken-bij/.