De Ronde

Ronde om Alphen in volle vaart vooruit

De Ronde om Alphen is ontstaan vanuit een jaarlijkse toertocht met de VOA (Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn) en werd steeds groter in aantallen en populariteit. Dit was het moment om de toertocht breder aan te bieden. Nog meer sportieve deelnemers die kunnen genieten van een mooie tocht door het Groene Hart. Ook de laatste editie van De Ronde was weer een groot succes.

De Ronde om Alphen richt zich op de sportieve fietsers in het Groene Hart waarbij het thema ook voor ons centraal staat: gezond leven, gezond werken en een gezonde, vitale leefomgeving. De sportieve prestatie is natuurlijk belangrijk, maar het sociale element telt minstens zo zwaar.

Zowel amateurs als professionals zijn van harte welkom. Het is mogelijk om als individu te rijden maar ook om als team (6 personen) in te schrijven. De lengte van de tocht is 70, 100 of 140 kilometer en wordt professioneel uitgezet en begeleid.

De verbinding

De organisatie is in handen van VOA-vrijwilligers, die de voorbije jaren ook deel uitmaakten van de organisatie. “Dat blijven we met plezier doen; ook omdat mensen met elkaar verbinden een van onze belangrijkste doelstellingen is. Dat kan uitstekend op de fiets en zeker in het Groene Hart, waar je van het nodige natuurschoon kunt genieten. We hopen dat we dit jaar 500 enthousiaste amateurwielrenners en toerfietsers mogen begroeten.”

Sportief en sociaal

De Ronde om Alphen wordt op zondag 25 juni 2023 gehouden en start vanaf 08.30 uur. Om het open karakter nog eens te onderstrepen, is de startlocatie het terrein van De Werf bij de Rijnhaven. Van daaruit voert de fietstoertocht over een afstand van 70, 100 of 140 kilometer om Alphen. De sportieve prestatie is natuurlijk belangrijk, maar het sociale element telt minstens even zwaar. “In het parcours hebben we na 40 voor de 70 kilometer en 60 voor de 90 en 90 voor de 140 kilometer een rustlocatie waar je samen kunt genieten van een kop koffie en een appeltaartje. Bij de finish staan een aantal foodtrucks waar je een hapje en drankje kunt nemen en nog even na kunt praten over de dingen die je onderweg hebt gezien en meegemaakt.”

Ik wil graag meedoen!

Het enige dat deelnemers nodig hebben, is een race- of toerfiets en de conditie om de afstand weg te trappen. De inschrijfkosten bedragen 25 euro per persoon. Er kan ook in teamverband worden gefietst. Bedrijfs- of vriendenteams bestaan uit 6 personen en betalen 120 euro per team.

Individueel

Team 6 personen

Business teams