• De tour gaat van start in

De Ronde

VOA Toertoch wordt Ronde om Alphen

In de afgelopen jaren kende de VOA Toertocht een vaste groep deelnemers van zo’n 100 sportieve ondernemers die in hun vrije tijd graag op de race- of toerfiets stappen. Als het aan de organisatie ligt, komt daar dit jaar verandering in. “De toertocht is niet alleen bedoeld voor leden van de Vereniging van Ondernemingen in Alphen aan den Rijn e.o.”, vertelt John Loef, die vanaf de eerste editie bij de organisatie is betrokken. “Daarom hebben we de naam aangepast naar de Ronde om Alphen. Hopelijk wordt daardoor duidelijk dat het evenement openstaat voor iedereen, die het leuk vindt om 100 kilometer om Alphen heen te fietsen.”

Verbinding

De organisatie blijft gewoon in handen van de vele VOA-vrijwilligers, die de voorbije jaren ook deel uitmaakten van de organisatie. “Dat blijven we met plezier doen; ook omdat mensen met elkaar verbinden een van onze belangrijkste doelstellingen is. Dat kan uitstekend op de fiets en zeker in het Groene Hart, waar je van het nodige natuurschoon kunt genieten. We hopen dat we dit jaar 500 enthousiaste amateurwielrenners en toerfietsers mogen begroeten.”

Sportief en sociaal

De Ronde om Alphen wordt op zondag 26 juni 2022 gehouden en start tussen 08.00 en 10.00 uur.  Om het open karakter nog eens te onderstrepen, is de startlocatie het terrein van De Werf bij de Rijnhaven. Van daaruit voert de fietstoertocht over een afstand van 70, 100 of 140 kilometer om Alphen. De sportieve prestatie is natuurlijk belangrijk, maar het sociale element telt minstens even zwaar. “In het parcours hebben we na 40 voor de 70 kilometer en 60 voor de 100 en 140 kilometer een rustlocatie waar je samen kunt genieten van een kop koffie en een appeltaartje. Bij de finish staan een aantal foodtrucks waar je een hapje en drankje kunt nemen en nog even na kunt praten over de dingen die je onderweg hebt gezien en meegemaakt.”

Ik wil graag meedoen!

Het enige dat deelnemers nodig hebben, is een race- of toerfiets en de conditie om de afstand weg te trappen. De inschrijfkosten bedragen 18,50 euro per persoon. Er kan ook in teamverband worden gefietst. Bedrijfs- of vriendenteams bestaan uit 8 personen en betalen 120 euro per team. Daar is ook meer informatie over het parcours en de spelregels te vinden. Dit jaar steunt de organisatie Stichting Fietsmaatjes.

Individueel fietser

Fietsen in een groep